top of page
Anker 1


Monster Kaartspel
 

Waar je intuïtie en je monsters elkaar vinden

Beste speler,
 

Welkom in een wereld vol verbeelding, verwondering en een vleugje heerlijke spanning!

 

Dit spel van 34 monsterkaarten is geïnspireerd door het boek Ik Wil Mijn Monsters Terug. Of je nu een fan van het boek bent of deze wezens voor het eerst tegenkomt, je staat op het punt om een avontuur te beginnen waar creativiteit geen grenzen kent.

Elke kaart is een poort naar een wereld vol monsterlijke pret, met prachtig geïllustreerde wezens die je verbeelding prikkelen. Je kunt deze kaarten gebruiken in combinatie met het boek, als gids voor hun achtergrondverhalen en krachten, of je gebruikt ze los voor talloze spellen en verhalen.

We moedigen je vooral aan om je eigen verbeelding de leiding te laten nemen! Hoewel deze pagina een verscheidenheid aan spelideeën biedt, ben je vrij om je eigen regels te verzinnen, de spellen naar wens aan te passen of volledig nieuwe avonturen te creëren geïnspireerd door de monsters.

 

De mogelijkheden zijn net zo grenzeloos als jouw eigen creativiteit. Van duellerende monsters tot het verzinnen van avontuurlijke verhalen: elk spel is een unieke kans om de innerlijke verhalenverteller, strateeg of dromer in jezelf te ontdekken.

Verzamel je vrienden, schud de kaarten, en laat de monsters je meenemen op een vrolijk avontuur. Bereid je voor op lachen, nadenken en af en toe rillen, terwijl je de geheimen en uitdagingen van de monsters ontdekt.

De monsters wachten - ben jij klaar om je bij hen aan te sluiten?

 

 

Met enthousiasme en monsterlijk plezier,
Simon & Hildert

 Kiekeboe!

 

Scroll helemaal naar beneden voor de Monsterbeschrijvingen!


Op zoek naar je innerlijke monsters
 

Het spel monsterkaarten is niet alleen een hulpmiddel voor spannende spellen en avonturen - het is ook een krachtige gids die je helpt om te navigeren langs dagelijkse kansen en uitdagingen. Elk monster is meer dan alleen een prachtig geïllustreerd wezen en bevat unieke eigenschappen en betekenissen die emoties, beslissingen en paden in je leven weerspiegelen.

​​

Door met de kaarten op verschillende manier monster lezingen te doen, krijg je inzichten over je innerlijke wereld. Vind je helderheid bij moeilijke beslissingen. Doe je inspiratie op voor de dag die voor je ligt. Of sluit je de dag af met een belofte voor morgen. De monsters zijn je gidsen en tonen je het licht en de schaduwen van je reis, terwijl ze je aanmoedigen om uitdagingen met moed en creativiteit aan te gaan.

​​

Of je nu een kaart trekt om na te denken over een specifieke vraag, om verborgen aspecten van jezelf te ontdekken of gewoon voor begeleiding: de kaarten nodigen je uit om het onbekende te omarmen en de monsters je de weg te laten wijzen. Elk wezen vertelt een verhaal waarin wijsheid schuilt die je op je eigen leven kan toepassen.

Schud de kaarten, trek een monster en laat het jou onthullen wat deze dag voor je in petto heeft!

​​

Dagelijkse Monsterlezing

Doel: krijg inzicht of begeleiding voor de dag die voor je ligt.

Hoe te spelen: schud de kaarten en trek er 's ochtends een. Denk na over de eigenschappen van het monster en hoe deze aansluiten bij jouw situatie.

Voorbeeld: je trekt Fikker, de vurige vernietiger. Dit kan wijzen op een dag waarop je emoties hoog oplopen, en die je waarschuwt om je temperament te beheersen of je aanmoedigt om je passie en energie te omarmen.


Observeer daarnaast de mensen om je heen—de eigenschappen van Blaze kunnen zich ook in iemands acties vertonen, wat verder inzicht kan bieden of een kans om met begrip te reageren.

 
Monsteruitdaging Lezing

Doel: ontdek de benodigde stappen om een uitdaging of kans te benaderen.

Hoe te spelen: trek drie kaarten en leg ze in volgorde. Interpreteer hun betekenissen als:

* Uitdaging: wat staat er in je weg?

* Kracht: welke kracht of bron kun je gebruiken om dit te overwinnen?

* Resultaat: wat gebeurt er als je dit pad bewandelt?

 

Voorbeeld: als Uitdaging trek je Traanbaard, als Kracht Boogoog en als Resultaat Bedremmel.

Traanbaard toont emotionele overweldiging en spoort je aan om verdriet of verlies aan te pakken. Boogoog herinnert je aan het grotere, positieve plaatje voor meer helderheid en nuance. Bedremmel suggereert dat je met enige bescheidenhied en terughoudendheid wellicht tot de beste oplossing komt.

Monster Spiegelreflectie

Doel: duik dieper in je innerlijke wereld en huidige gevoelens.

Hoe te spelen: Stel jezelf de vraag: "Welk monster weerspiegelt het beste wat ik nu voel?" Trek een kaart en laat het verhaal je helpen je emoties te ontdekken. Als alternatief kun je alle kaarten uitspreiden en intuïtief de kaart kiezen die bij je resoneert.

 

Reflecteer op hoe de eigenschappen van het monster zich in je leven, jezelf of je huidige uitdagingen manifesteren:
• Overweeg eerst je intuïtieve indrukken.
• Lees daarna de beschrijving van het monster voor extra inzichten.
• Herhaal het proces door een andere kaart (of twee) te trekken om extra lagen van je emoties of situatie te verkennen.

 

Voorbeeld: Je trekt Bedremmel, het monster dat woorden inslikt en zich terugtrekt. Dit kan onthullen dat je hebt ingehouden wat je wilde zeggen, wat je aanmoedigt om een manier te vinden om jezelf vrijer uit te drukken.
Door meerdere kaarten te kiezen, kun je een rijker begrip opbouwen van je emotionele landschap en de mogelijke vooruitzichten.

Beslissingen nemen met Monsters

Doel: zoek begeleiding bij het maken van een moeilijke keuze.

Hoe te spelen: wijs twee opties toe aan twee verschillende kaarten, schud het spel en trek een derde kaart voor inzicht.

​​

Voorbeeld: je twijfelt of je een nieuwe baan moet aannemen of moet blijven waar je bent. Je wijst Boogoog toe aan de nieuwe baan (je visie uitbreiden) en Traanbaard aan blijven waar je bent (emotioneel (dis)comfort, verterend verlies of verdriet). Door Fikker als inzicht te trekken, word je aangemoedigd om voor verandering te kiezen en het vurige pad vooruit te nemen.

Monster Adviesspreiding

Doel: krijg advies voor het navigeren binnen/langs een specifieke situatie.

Hoe te spelen: trek twee kaarten om het volgende te vertegenwoordigen:

 

* Waar moet ik me bewust van zijn?

 * Welke actie moet ik ondernemen?

 

Let op: ieder monster staat voor zowel de eigen eigenschap (als een totemwezen), maar is ook een herinnering aan een mogelijk gevaar. Je eigen intuïtie vertelt je het beste hoe je het monster het beste kan interpreteren in jouw situatie.​​

​​​

Voorbeeld: bij een conflict met een vriend trek je Traanbaard voor bewustzijn en Bedremmel voor actie. Traanbaard adviseert je om de emoties die spelen te herkennen, zowel in jezelf als in de ander. Bedremmel suggereert dat een wat terughoudender opstelling wellicht een optie is... of dat je jejuist best wel iets duidelijker zou mogen uitspreken. Neem dit monsterlijke advies ter harte, slaap er een nachtje over en... volg je intuïtie.

Monsterbegeleiding voor Groepen

Doel: gebruik het spel voor gezamenlijke verhalen of de oplossing van een probleem.

Hoe te spelen: in een groep schud je het spel en laat je elke persoon een kaart trekken om een gezamenlijke vraag te beantwoorden of voor inspiratie voor een creatief verhaal.

​​

Voorbeeld: de groep vraagt "Wat is de beste manier om samen te werken aan dit project?" De eerste speler trekt Fikker, die wijst op gedurfde actie, het vurige pad voorwaarts. De tweede speler trekt Boogoog, die aanzet tot plannen en het grotere, posiieve plaatje zien. Samen interpreteert de groep de kaarten als een oproep tot ambitieus en helder, positief gestemd teamwork.

Monsterbondgenoten voor Kracht

Doel: ontdek welke kracht je kunt omarmen om uitdagingen aan te gaan of doelen te bereiken.

Hoe te spelen: stel jezelf de vraag: "Welke monsterbondgenoot kan mij vandaag helpen?" Schud het spel en trek een kaart. Reflecteer op hoe de eigenschappen van het monster je kunnen begeleiden of versterken.

Voorbeeld: je trekt Fikker, de vurige vernietiger met het hart op de tong. Dit suggereert dat je je moed en passie kunt aanwenden om obstakels te overwinnen en een krachtige impact te maken. Maar Fikker herinnert je er ook aan om je energie verstandig te gebruiken en verandering te omarmen zonder onnodige schade aan te richten.

Monster relatie reflecties

Doel: Bevorder begrip en verbinding door de "monsters" te verkennen die in je partner, vriend of collega opkomen onder stress.

Hoe te spelen: Spreid alle monsterkaarten met de afbeelding naar boven uit.
Stel jezelf de vraag: "Wanneer mijn partner/collega/vriend onder druk staat, welk monster komt dan tot leven in hen?"
Kies een kaart die het gedrag, de emoties of reacties weerspiegelt die je bij hen opmerkt in stressvolle momenten.

• Reflecteer op het monster en deel je gedachten: Beschrijf hoe dit monster zich manifesteert in hun acties, woorden of houding (bijv. "Je zou X zeggen," of "Ik merk Y gedrag op").
• Stel vervolgvragen om een gesprek te starten: Herkent de ander dit monster in zichzelf? Wat triggert dit monster bij hen? Hoe voelen ze zich hierover?


• Verken samen: Welke strategieën kunnen helpen om dit monster te beheersen wanneer het opkomt? Welke ondersteuning heeft de ander van jou (of anderen) nodig om te voorkomen dat het monster een destructieve impact heeft?

Teamvariant: Voor een groep of team, stel de vraag: "Wat is het typische monster van ons team onder stress?" Kies een kaart die de gedeelde dynamiek weerspiegelt. Bespreek daarna hoe dit "teammonster" de samenwerking beïnvloedt, hoe het kan worden aangepakt en wat het team nodig heeft om een gezondere omgeving te bevorderen.


Spelmogelijkheden
 


Monsterkaarten & Je D&D Campagne
 

Laat de monsters je campagne inspireren!

Verrijk je Dungeons & Dragons-campagne met het spel monsterkaarten en introduceer unieke wezens en spannende nieuwe ontmoetingen in je avontuur. Hiermee creëer je dynamische en onvoorspelbare momenten die diepgang aan je campagne toevoegen. 

Laat de monsters je wereldbouw en storytelling inspireren en maak van elke sessie een monsterlijk avontuur. 

Hieronder lees je hoe je ze naadloos toevoegt aan je game!​

Willekeurige Ontmoeting Generator

Opzet: Schud het spel monsterkaarten en houd het binnen handbereik tijdens je D&D-sessie.

Spelverloop: wanneer de groep een nieuw gebied betreedt, in een hinderlaag loopt of een willekeurige ontmoeting triggert, trek je een kaart uit het spel. Het getrokken monster wordt het centrale wezen van de ontmoeting. Je kunt D&D-statistieken voor het monster maken of bestaande statistieken uit de D&D Monster Manual gebruiken, aangepast met de unieke eigenschappen van het monster.

Voorbeeld: als Fikker wordt getrokken, ontmoeten de spelers een vuur-elementaalachtig wezen dat een spoor van verwoesting achterlaat. Gebruik de stats van een Fire Elemental en voeg een eigenschap toe zoals Inferno Rage—een vernietigende vuuruitbarsting wanneer Fikker schade oploopt.

Monsterbondgenoot of NPC

Opzet: gebruik de kaarten om potentiële bondgenoten of excentrieke NPC's in je campagne te vertegenwoordigen.

Spelverloop: de spelers ontmoeten een monster uit het spel als metgezel, gids of raadselachtige vreemdeling. Speel de persoonlijkheid van het monster uit op basis van zijn eigenschappen en laat de spelers beslissen of ze met het wezen samenwerken of het als een uitdaging aangaan.

Voorbeeld: de groep ontmoet Traanbaard, die een rivier overstroomt met zijn eindeloze tranen en daarmee hun pad blokkeert. De spelers kunnen hem troosten om zijn hulp te winnen, of het risico nemen om hem te bevechten en de overstroming te stoppen.

Monster Lair Bazen

Opzet: kies een monsterkaart om een belangrijke antagonist of mini-baas in je campagne te vertegenwoordigen.

Spelverloop: bouw een ontmoeting rond het gekozen monster, inclusief omgevingsuitdagingen die zijn eigenschappen weerspiegelen. Gebruik het thema van het monster om lair actions of speciale mechanieken te bedenken.

Voorbeeld: de groep infiltreert in de grot van Bedremmel, een doolhof van ingeslikte schatten en echoënde fluisteringen van onuitgesproken woorden. Tijdens het gevecht kan Bedremmel spelers de verbale componenten van hun spreuken 'inslikken', waardoor ze tijdelijk worden verstomd.

 
Spel van het Lot

Opzet: laat spelers direct met het spel monsterkaarten interageren als onderdeel van een magisch artefact of een lotmechanisme.

Spelverloop: wanneer een speler een kaart uit he spel trekt, manifesteert het gekozen monster zich in de spelwereld - als bondgenoot, vijand, of als een narratieve wending. De DM improviseert op basis van de eigenschappen van het monster en integreert het in het verhaal.

Voorbeeld: een speler trekt Boogoog uit het spel en plots verschijnt een alziend monster dat verborgen waarheden aan de groep onthult - maar alleen ten koste van het blootleggen van hun eigen geheimen.


De Monsters
 

  • Volg ons op Instagram
  • Volg ons op Facebook

© 2023

bottom of page